Op het voetbalveld van TOS-Actief ontmoeten we Ronald Klapwijk, salesmanager Hypotheken bij NIBC Direct. Zijn passie en liefde voor het voetbal én het verenigingsleven hebben veel overeenkomsten met zijn werk.


Lees hieronder zijn persoonlijke interview.

Interview met
Ronald Klapwijk

1. Wat is je functie binnen NIBC Direct?

Ik ben salesmanager hypotheken. Ik probeer onze samenwerkende intermediairs te enthousiasmeren voor de producten van NIBC Direct en hen te overtuigen van de pluspunten van onze hypotheekproducten voor hun klanten. Ook denk ik na over de distributiestrategie. In welke kanalen zijn we actief? Met welke partijen gaan we een samenwerking aan en hoe bedienen we hen?

2. Zou je iets willen toevoegen aan je dagelijkse werk?

Bij concurrenten zie ik soms elementen in de voorwaarden of mogelijkheden die ik ook wel bij NIBC Direct zou willen. Dan zou ik het prachtig vinden als ik dat zelf kon beslissen. Mijn collega Marco en ik dragen daarom dikwijls ideeën aan die we “buiten” opdoen, die onze hypotheken beter kunnen maken. Daar wordt altijd serieus naar gekeken.

3. Ambieerde je altijd al een functie in de economische sector of had je vroeger andere dromen?

Na de middelbare school heb ik me meerdere keren ingeschreven bij de school voor de journalistiek, maar werd steeds uitgeloot. Toen ben ik gaan werken, toevallig bij een bank. Dat vond ik zo leuk, dat ik in de financiële sector ben gebleven.

4. Wat is het meest bijzondere moment in je carrière tot nu toe?

Dat zijn er twee. In 2010 raakte ik mijn baan kwijt als operationeel directeur van een hypotheekbank. Gelukkig had ik snel een opdracht als consultant in de hypotheekbranche als zelfstandig ondernemer. Het tweede moment was 5 jaar later. Na een opdracht bij NIBC Direct kreeg ik een veel minder leuke opdracht bij een andere klant. Op datzelfde moment kreeg ik ook de kans om bij NIBC te beginnen, alleen dan in loondienst. Na daar goed over nagedacht te hebben, en mede door het plezier dat ik had bij NIBC, heb ik deze kans toch gepakt. Nog altijd heb ik daar geen spijt van.

“Ik ben van mening dat je alleen mét elkaar succes kan boeken.”

5. Heb je persoonlijke doelen bij NIBC?

Graag wil ik dat NIBC Direct door het intermediair wordt gezien als een stabiele speler met bijzondere producten en mogelijkheden voor hun klanten. Met een vaste plaats in de top 10 van aanbieders.

6. Op welke werkprestatie ben je het meest trots?

De uitbreiding van het distributienetwerk is goed gelukt. Dit betekent wel dat we met veel meer partijen samenwerken waar we ook mee communiceren. Gelukkig blijkt uit onderzoek dat het intermediair én de klanten steeds meer tevreden zijn over onze dienstverlening. Dat doen we natuurlijk met elkaar, met alle collega’s die in de keten actief zijn en bijdragen aan de beleving van de klanten.

7. Verleg jij in je leven wel eens je grenzen, en zo ja, waar?

Vorig jaar ben ik voor het goede doel (ALS) de Mont Ventoux op gefietst, samen met mijn oudste zoon die toen 15 was. Dat was wel “een dingetje”. 22 kilometer klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%. Om dat samen met m’n zoon te doen, maakte het extra speciaal.

8. Zie jij overeenkomsten in het coachen van een team terug bij het managen van een team op de werkvloer?

Ik vind dat je mensen moet laten ontwikkelen in de zaken die ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Anders gaat het ten koste van het plezier en de motivatie. Van een spits moet je ook geen rechtsback willen maken…

9. Ben jij ook een echte teamplayer op de werkvloer?

Ik ben van mening dat je alleen mét elkaar succes kan boeken. Omdat ik veel op pad ben, heb ik minder contact met mijn directe collega’s. Maar het team is leuk en gaat erg goed met elkaar om, dus dat gaat prima!

10. Wil je je collega’s van NIBC Direct nog iets meegeven?

Ik hoop dat we samen met net zoveel passie en plezier als de laatste jaren bezig blijven om goede producten en een goed proces neer te zetten voor onze klanten.