Sparren met NIBC Direct


In deze rubriek gaan hypotheekintermediairs ‘op de vuist’ met de hypotheekdesk van NIBC Direct. Alle vragen waar je als hypotheekadviseur mee zit mag je op ons afvuren. Kunnen we alle klappen ontwijken? Uiteraard niet! Maar als het niet kan, zijn we ook direct duidelijk.


Wil je ook een keer sparren met NIBC Direct? Bekijk de video hieronder!

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Even sparren met de Hypotheekdesk?

De Hypotheekdesk van NIBC Direct behandelt hypotheekaanvragen die complex of net even anders zijn. Door goed naar de situatie, mogelijkheden en perspectieven van de klant te kijken, is er vaak meer mogelijk dan je denkt. De Hypotheekdesk is er voor jou. Heb je vragen, wil je iets doorspreken of sparren over een mogelijke aanvraag? Neem dan contact op met de Hypotheekdesk. Het team staat voor je klaar!

Je persoonlijke lening aflossen bij oversluiten

Heeft je klant een persoonlijke lening die hij meteen wil aflossen bij het oversluiten van zijn hypotheek? Dat kan met een hypotheek van NIBC Direct.


Peter heeft zo’n persoonlijke lening, van 30.000 euro. Zijn huis heeft een waarde van 300.000 euro en hij heeft een hypotheek van 120.000 euro. Peter wil zijn huidige hypotheek graag oversluiten en daarbij meteen zijn persoonlijke lening aflossen tijdens het passeren van de akte bij de notaris.

Hiervoor moet het bedrag van Peters nieuwe lening worden verhoogd naar 150.000 euro. Omdat het gaat om een persoonlijke lening en niet om een doorlopend krediet, kan dat bij NIBC Direct. Ook is het niet nodig om in een kortere periode af te lossen, zoals dat bij sommige andere geldverstrekkers wel het geval is. Bij ons mag de looptijd gewoon dertig jaar bedragen.


Voor Peter speelt die periode overigens geen rol, omdat hij helemaal niet aflost. In zijn voorbeeld gaat het namelijk om precies de helft van de marktwaarde en in dat geval kan de nieuwe hypotheek ook geheel aflossingsvrij worden aangevraagd.