We stellen onze medewerkers graag aan je voor. In deze uitgave spreken we met accountmanager Marco Waasdorp over zijn werk, de Hypotheekdesk, snelle auto’s en dromen.

Interview met
Marco Waasdorp

1. Vertel, wat is jouw taak binnen NIBC Direct?

Sinds anderhalf jaar ben ik accountmanager en houd ik contact met de intermediairs die onze producten adviseren. Ik bezoek adviseurs in het hele land en geef ze uitleg over producten en voorwaarden.


Hiervoor werkte ik drie jaar op de Hypotheekdesk, de afdeling waar adviseurs hypotheekaanvragen kunnen voorbespreken en we aanvragen behandelen die nét even anders zijn..en niet direct in het acceptatiekader passen. Deze klanten kunnen we met maatwerk wél vaak helpen. Intermediairs weten dat ik die achtergrond heb en willen daardoor de moeilijke zaken graag met me bespreken.

2. Zou je nog iets willen toevoegen aan je dagelijkse werk?

Intermediairs vinden het echt een toegevoegde waarde dat ik die achtergrond heb en die kennis gebruik. Dus eigenlijk heb ik het belangrijkste al toegevoegd. Het staat niet in mijn taakomschrijving maar wordt wel erg gewaardeerd.

3. En als je niet in de financiële wereld terecht gekomen was, wat had je dan gedaan?

Na een aantal jaar als leidinggevende bij V&D kwam ik via een vriend in de financiële wereld terecht. Was dat niet gebeurd, dan had ik misschien nu nog in de retail gewerkt. Het was geen vooropgesteld plan en dingen kwamen gewoon op mijn pad. Ik heb vroeger nooit gedacht: ‘later wil ik hypotheekacceptant worden’, maar dat ben ik wel twaalf jaar geweest. Er zijn kinderen die al heel vroeg weten dat ze dokter willen worden. Maar ook als je het nog niet weet, moet je toch een beetje een richting bepalen. Zo moet onze oudste binnenkort vakken gaan kiezen en dus weten welke kant ze op wil.

4. Waar ben je zelf het meest dankbaar voor, in je werk of privé?

Het is een cliché, maar ik ben erg dankbaar voor de opvoeding die ik heb gekregen. Nu ik zelf kinderen opvoed, waardeer ik dat veel meer. Natuurlijk heb ik mijn ouders vroeger wel vervloekt, maar achteraf snap je dat ze toch gelijk hebben gehad. Zo zullen onze kinderen ook wel eens denken ‘wat een eikel’, maar ik hoop dat ze later ook anders over denken.

5. En wat vind je het belangrijkste dat je zelf hebt bereikt?

Eigenlijk is dat heel simpel. Op dit moment kan ik een vrij onbezorgd leven leiden. We hebben een mooi huis en allebei een mooie auto voor de deur. Als je dat vergelijkt met veel andere mensen in het buitenland of zelfs hier in Nederland die het echt minder goed hebben, dan denk ik dat wij niet te klagen hebben.

6. Maar zijn er dingen die je nog niet hebt gedaan die je had willen bereiken?

Als kind wilde ik profvoetballer worden. Ik heb het wel geprobeerd, maar het was voor mij niet weggelegd. Ik had wel de inzet en rende als verdediger negentig minuten achter een spits aan om hem uit te schakelen, maar het echte talent ontbrak.

7. Zou je wel een beroemdheid willen zijn?

Oh nee, dat lijkt me helemaal niks. Zo’n bestaan als profvoetballer, daar zou ik nu niet meer aan moeten denken. Altijd maar in de spotlights staan en niet meer normaal over straat kunnen of nooit even in een restaurant rustig een hapje kunnen eten, dat lijkt me vreselijk. Ik vind het wel lekker om in de anonimiteit te kunnen leven.

8. Maar er is vast een beroemdheid die je bewondert. Vertel.

Ik heb veel respect voor Max Verstappen. Het is zo mooi om te zien hoe die jongen op 21-jarige leeftijd al in die Formule 1-wereld zit en toch lekker zichzelf blijft. Het is iemand die van kinds af aan gewoon een doel voor ogen heeft en daar keihard voor werkt. Ik zou van hem wel eens willen horen hoe dat wereldje werkt en waar hij tegenaan loopt.

9. Je huis staat in brand. Je vrouw, kinderen en huisdieren zijn veilig. Je kunt nog één ding redden.

Mijn autosleutel, want ik ben dol op mijn auto! Die fascinatie voor snelle auto’s en motoren heb ik al van kinds af aan. Mijn moeder vertelde me wel eens hoe mijn hoofdje uit de kinderwagen omhoog kwam als er een snelle motor voorbij scheurde. Ik ben gelukkig zo slim geweest om nooit mijn motorrijbewijs te halen, maar die fascinatie is gebleven. Ik houd het nu bij snelle auto’s en de laatste jaren zijn ze steeds sneller geworden. Mijn vorige auto had een flinke V6 en nu heb ik een 4,2 liter V8. Dat is echt een beul van een motor, maar de auto is ook praktisch. Een goede vriend van me heeft een Porsche 911 en zoiets zou ik graag hebben, maar mijn gezin én de hond willen ook graag mee. Vandaar dus een stationwagen, mét V8. Voor mij is het de ideale combinatie van snelheid en praktische bruikbaarheid.

10. Als je morgenochtend wakker wordt met een nieuwe superkracht, wat wil je dan kunnen?

De toekomst voorspellen; als je dat kunt, dan kun je echt heel onbezorgd door het leven en ben je binnen de kortste keren financieel onafhankelijk. Dat lijkt me heerlijk. Het is grappig om te horen uit de mond van iemand die bij een bank werkt, maar ik houd wel van geld.


Mijn vader was helemaal niet zo materialistisch, maar hij heeft wel op het juiste moment de juiste financiële beslissingen genomen waardoor we het thuis wel goed hadden. Dat betekent niet dat ik werd verwend. Integendeel, als ik iets wilde hebben, dan moest ik er gewoon voor werken. In de zomervakantie lagen mijn vriendjes op het strand en ging ik tomaten plukken zodat ik een brommer kon kopen. Dan geniet je er ook meer van. Een brommer waarvoor je hard hebt gewerkt en gespaard, die rijdt veel lekkerder.


Het dromen over iets en daarnaar toe werken, dat is misschien nog wel leuker dan het uiteindelijk hebben. ‘Het bezit van de zaak is het eind van het vermaak’, hoor je wel eens. Het continu ermee bezig zijn, sparen, zoeken, kijken naar iets dat je wilt kopen… dat is misschien nog wel leuker dan het daadwerkelijk hebben. Ik ben heel blij met die Audi, maar ik kijk toch naar welke auto ik hierna wil. Je moet altijd iets te dromen hebben.